Publicerat den

Berlin, del 2

Med en gammal dator tar allt lång tid men äntligen har jag fått ihop del 2.

Blub B

Det är inte ofta det känns som man går rakt in i en Djungel mitt inne i stan, men just detta ställe gav precis den känslan. Känsla av att nästan upptäcka nåt helt orört…. Fast å andra sidan redan innan förstå att detta kan knappast vara orört utan snarare bara ….rörigt!

galet blub

its a jungle out there

Vi var två timmar här och sen ville vi bara spy.. Jaaaa inte för att det var äckligt men det var så himla mycket på en gång och så många intryck på en och samma gång… Men jag hade gärna åkt tillbaka.

Blub Reception

VÄLKOMMEN TILL BLUB, vi fick ett varmt välkomnande i receptionen av 3 belgiska Urbexare som retade sig lite på att vi kom och försökte lura oss därifrån att polisen var påväg …HA HA HA … låt mig småle…

en sprinkler blub

Ibland ska man titta uppåt

Omklädesrummen låg i källaren om man kände sig frestad att bli spetsad på glaset som hängde i taket och dinglade, LOOK UP! Men vi tog det säkra för det osäkra och gick runt byggnaden för att komma in direkt in i paradiset!

LIKa dåligt väder
BLUB, paradiset för råttorna! I den vackra stadsdelen Neukölln vackert beläget vid Teltowkanalen finner man denna udda skapelse….Ett riktigt Paradise Lost…
Badgästerna gillade inte råttorna och man försökte på flera sätt locka bort dem men de hade bstämmt sig , här vill vi bo. Detta ledde tyvärr till att i februari 2005 så stängde man Blub.
Blub, kort står för Berliner Luft- und Badeparadies.

fuck you oldie

fuck you 2

Man försökte bevara en del av bastudelarna, men 2012 gav man upp helt då ungdomsgäng redan invaderat stället och mer eller mindre tog över herraväldet tillsammans med råttorna.
Nu har man en 40.000 kvadratmeter stor lekyta att mer eller mindre gå beserk på. Ska dock tilläggas att man gör raider här ganska ofta då det ibland eldas och festas för mycket på platsen. Det ligger tätt på bostadområden och det är ganska lyhört.

mot badet i baddrakt

Men vi tar väl en sväng in till poolerna då eller? 😉

colorful

Poolen

Jag som älskar pooler blev självklart helt galen och visste inte alls vart jag skulle börja fota och det liksom aldrig slut. Det kommer säkert fler bilder med tiden men här är några från insidan… utsidan hade också flera olika hus och pooler samt rutschkanor som idag är nedmonterade!

dagen efter

the victim

Ska man skratta eller gråta?
Ca 600.000 brukade komma hit varje år för att njuta av olika inomhus- och utomhuspooler , saltvattensbassänger, sauna eller på annat sätt bara njuta av atmosfären i de olika miljöerna. Man kan ana hur vackert det var… Hur mycket tanke man lagt ner på själva designen.
Man skyller lite på att det var Berlinmurens fall som gjorde att folk sökte nya pooler, och antalet besökare minskade kraftigt under åren efter den tyska återföreningen. Kanske det var det nu råttorna först såg sin chans … Kommunen /stadens hygienorgan gick snabbt in och stängde för verksamheten redan 2000 och 2002 stängdes stora delar av på grund av råttorna som troligtvis kom från kanalen. Harald Frisch ( ägaren ) försökte med näbbar och klor bevara så mycket som möjligt sålänge som möjligt. Frisch investerade ytterligare 4 miljoner € i att renovera bastun till en Andalusien-inspirerad bastu del med ett fantastiskt ångbad som kronan på verket och en vulkanisk bastu till ingen nytta då antalet gäster mer än halverades det kommande året… Hans dröm om ett Hälso SPA gick helt i kras! Konkursen var ett faktum.

profilbild

bara möjligheter

2011 köpte byggherren Tobias Willmeroth badlandet från statliga Liegenschaftsfonds Berlin som nu förvaltade området och hade stora planer för att göra detta till en  semesterort för familjer. Men hans högflugna planer blev till ingenting.

the roof

besviken

colornshit

Nu ägs platsen av en investorgrupp  som planerar att jämna allt med marken och bygga över 400 lyxlägenheter. Man säger att detta ska påbörjas 2016.

Blub A

Färgglad trappa

colorshock

avskräckt

Det var färglatt och galet….klart en ganska galen upplevelse men jag hade verkligen inte velat vara utan den heller!

Ugly Youghurt

Tack för att du läst min blog … Välkommen åter ❤
Mer från Berlin kommer snart 🙂

”info hämtad från nätet och från sidan abandoned berlin”

 

 

 

Om fanfanbabii

Just an Ordinary Person!

Ett svar till “Berlin, del 2

  1. Isabell ⋅

    Hej! Jag har en fråga om ett gammalt inlägg gällande Gerlesborgs gård. Kan man komma i kontakt med dig? Jag är nyfiken på några omständigheter kring gården. Vänliga hälsningar Isabell

Lämna en kommentar